Γερμανία: Η στάθμη του Ρήνου έπεσε πάλι - Τα φορτηγά πλοία δεν μπορούν να ταξιδεύουν πλήρη φορτίου
Ανανεώθηκε:
Η στάθμη των υδάτων του Ρήνου έπεσε και πάλι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου λόγω ζέστης και ξηρασίας με αποτέλεσμα τα φορτηγά σκάφη να μην μπορούν να είναι πλήρη φορτίου, ανακοίνωσαν σήμερα μεσίτες και έμποροι.
Τα ρηχά νερά δημιουργούν προβλήματα για τη ναυσιπλοΐα σε όλο το μήκος του ποταμού στην Γερμανία. Ο Ρήνος είναι ένας από τους σημαντικούς διαύλους που συνδέουν τη βιομηχανική ενδοχώρα της Γερμανίας με τα λιμάνια στη Βόρεια Θάλασσα, απ' όπου προϊόντα εξάγονται στις παγκόσμιες αγορές.
Η κυκλοφορία φορτηγών πλοίων συνεχίζεται στον ποταμό, όμως τα σκάφη αναγκάζονται μερικές φορές να αποπλέουν άδεια κατα τα τρία τέταρτα. Ζεστός και ξηρός καιρός προβλέπεται αυτή την εβδομάδα και δεν αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση.
Η χαμηλή στάθμη των υδάτων του Ρήνου θα επηρεάσει την παραγωγή τον ερχόμενο μήνα δύο μεγάλων γερμανικών σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα.
Ο όμιλος χημικών προϊόντων BASF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή του, αν η χαμηλή στάθμη του Ρήνου επηρεάσει τις μεταφορές.
Τα μεταφορικά κόστη δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά σήμερα, διατηρώντας τα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους, έκαναν γνωστό ναυλομεσίτες.
Οι ναυτιλιακές αρχές δεν κλείνουν το ποταμό όταν πέφτει η στάθμη των υδάτων του και έγκειται στα πλοία να αποφασίζουν πότε θα σταματήσουν τους πλόες. Ο Ρήνος είναι μια σημαντική ναυτιλιακή οδός για εμπορεύματα, όπως σιτηρά, χημικά, μεταλλεύματα, άνθρακας και πετρελαϊκά προϊόντα, περιλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Κλείνει» ο Ρήνος λόγω χαμηλής στάθμης - Πώς η ξηρασία πλήττει τη γερμανική οικονομία
Πιλότος κατήγγειλε ότι χτύπησε drone κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιo JFK της Νέας Υόρκης
20:51
Αποφασισμένος να αναπτύξει τον στρατό του στο νότιο τμήμα της χώρας ο πρόεδρος του Λιβάνου
20:50
Γεωργιάδης για ογκολογικούς ασθενείς: Το υπουργείο Υγείας όταν λέει ότι ενδιαφέρεται, το εννοεί
20:49
Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Στη φυλακή ο 17χρονος και άλλοι δύο - Τι είπαν στις απολογίες τους
20:44