ΚΟΣΜΟΣ

Οι Flatbush Cats έβαλαν σκοπό να σώσουν τις αξιολάτρευτες αδέσποτες γάτες της Νέας Υόρκης

Οι Flatbush Cats έβαλαν σκοπό να σώσουν τις αξιολάτρευτες αδέσποτες γάτες της Νέας Υόρκης
Οι διασώστες και οι εθελοντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν στις γάτες της πόλης μια καλύτερη ζωή. Screen Grab - Flatbush Cats YouTube

Ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων γατιών της Νέας Υόρκης καθιστά δύσκολο το έργο της φροντίδας τους από καταφύγια και εθελοντές. Η ΜΚΟ Flatbush Cats, συγκεντρώνει χρήματα για την ανέγερση κλινικής που θα φροντίζει και θα στειρώνει τις γάτες της πόλης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να τους βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

 

H μη κερδοσκοπική οργάνωση Flatbush Cats και οι άνθρωποί της, προσπαθούν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνται για να κτίσουν μια κτηνιατρική κλινική στειρώσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις αδέσποτες γάτες, που όλο και πληθαίνουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Οι διασώστες και οι εθελοντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν στις γάτες της πόλης μια καλύτερη ζωή. Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, οι γάτες που προσπαθούν να επιβιώσουν στο επικίνδυνο και αφιλόξενο περιβάλλον των δρόμων της Νέας Υόρκης, παραμένουν δεκάδες χιλιάδες. Πρόκειται για ένα πραγματικό πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να περιθάλψουν τόσες πολλές αδέσποτες γάτες και να τους προσφέρουν την κτηνιατρική επίβλεψη και φροντίδα που χρειάζονται, ενώ ο αριθμός τους καθιστά σχεδόν αδύνατο το να υιοθετηθούν όλες.

https://www.instagram.com/p/CgzcF-8LQcJ

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ, Γουίλ Ζβέιγκαρτ, θέλει να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων γατιών της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα, ελπίζει να προσφέρει στις γάτες τις οποίες έχουν ήδη βοηθήσει, να βρουν το δικό τους σπίτι, αλλά και να τους προσφέρεται καλή και προσιτή περίθαλψη.

Γι' αυτό, η Flatbush Cats χτίζει τη δική της κτηνιατρική κλινική, η οποία θα αναλαμβάνει και στειρώσεις με μικρό αντίτιμο. Η νέα αυτή εγκατάσταση, θα μπορεί να αναλάβει χιλιάδες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Κάτι που θα μεταφραστεί σε λιγότερες αδέσποτες γάτες έξω στον δρόμο, αλλά και σε λιγότερες γάτες που περιμένουν σε κάποιο καταφύγιο να υιοθετηθούν.

https://www.instagram.com/p/Cg7MhdLgPLo

Ήδη, κάνουν σπουδαία δουλειά σώζοντας αδέσποτες γάτες που το είχαν ανάγκη, περιθάλποντας και καθαρίζοντάς τες, βοηθώντας παράλληλα και στη σωστή κοινωνικοποίησή τους, ώστε να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Ακόμη, μία από τις δράσεις τους είναι και η σωστή ενημέρωση του κοινού, ώστε να μπορεί κανείς να αναγνωρίζει πότε μια γάτα χρήζει επειγόντως βοήθειας.

Με το υλικό που ανεβάζουν στα social media μάς παίρνουν μαζί στην καθημερινότητα και το έργο τους.

https://www.instagram.com/p/CghkzsnpvMS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ