ΚΟΣΜΟΣ

Αν Χεκ: Μια ζωή γεμάτη δόξα αλλά και τραύμα - Το συγκινητικό μήνυμα του γιου της

Αν Χεκ: Μια ζωή γεμάτη δόξα αλλά και τραύμα - Το συγκινητικό μήνυμα του γιου της
To σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν της ηθοποιού φαίνεται πως συνέβαλε αποφασιστικά στα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και εθισμών που αντιμετώπιζε Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

Η μάχη που έδινε επί μία εβδομάδα για τη ζωή της η 53χρονη Αν Χεκ, μετά το τροχαίο που είχε με το αυτοκίνητό της στο Λος Άντζελες, παρότι μοιραία τελικά, δεν ήταν η πρώτη. Η ζωή της γνωστής ηθοποιού ήταν πλημμυρισμένη από έντονες στιγμές, κάποιες απόλυτης αναγνώρισης και θριάμβου, πολλές όμως οικογενειακών τραυμάτων και προσωπικής δυστυχίας.

To σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν της ηθοποιού φαίνεται πως συνέβαλε αποφασιστικά στα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και εθισμών που αντιμετώπιζε.

Η ίδια στα απομνημονεύματά της το 2001, «Call me Crazy» είχε αποκαλύψει την πολυετή σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από τον πατέρα της, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στις ΗΠΑ που πέθαναν από AIDS.

Τόσο η μητέρα όσο και η εναπομείνασα αδερφή της, η Άμπιγκέιλ έχουν επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

heche2.jpg
AP Photo

Επίσης έχει βιώσει την απώλεια των τριών από τα τέσσερα αδέρφια της. Η αδερφή της Σίνθια πέθανε κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας λόγω προβλήματος που είχε στην καρδιά.

Έχασε επίσης την αδελφή Σούζαν από καρκίνο στον εγκέφαλο. Αλλά η απώλεια που τη σημάδεψε φαίνεται πως είναι εκείνη του του αδελφού της Νέιθαν, ότα σε ηλικία 18 ετών πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με την ίδια την Αν να θεωρεί ότι το δυστύχημα ήταν αυτοκτονία.

Τραύματα και επιτυχίες

1969-1981 Υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

1983 Ο πατέρας της πεθαίνει από ΑΙDS τον Μάρτιο αυτής της χρονιάς και τρεις μήνες αργότερα ο αδελφός της παθαίνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα

1987 Αναλαμβάνει τον πρώτο μεγάλο της ρόλο, στη σειρά Another World

1997-98 Ακολουθούν οι μεγάλες τις επιτυχίες «Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι» και Psycho

1997 Ανακοινώνει τη σχέση της με την Έλεν Ντε Τζενέρις

2000 Χωρίζουν. Την ίδια χρονιά θεάται να χτυπάει ξένες πόρτες υπό την επήρεια ecstasy υποστηρίζοντας ότι είναι ο θεός

2001-9 Παντρεύεται τον Κόλει Λαφούν

2002 Γεννιέται ο πρώτος γιος της Χόμερ Λαφούν

2007-20018 Παντρεύεται τον δεύτερο σύζυγό της, Τζέιμς Τάπερ

2009 Γεννιέται ο δεύτερος γιος της, Άτλας Χεκ Τάπε

«Ελπίζω η μαμά να λυτρώθηκε από τον πόνο»

Σε ανακοίνωσή του ο Χόμερ Λαφούν, ο 20χρονος πρωτότοκος γιος της Χεκ, που πέθανε χθες Παρασκευή, αφού την αποσυνέδεσαν από τη μηχανική υποστήριξη, μια εβδομάδα μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, δηλώνει:

«Ο αδελφός μου Άτλας κι εγώ χάσαμε τη μητέρα μας. Μετά από έξι μέρες σχεδόν απίστευτων συναισθηματικών εναλλαγών, μου έμεινε μια βαθειά, ανείπωτη θλίψη. Ελπίζω η μητέρα μου να απελευθερώθηκε από τους πόνους και να άρχισε να εξερευνά την αιώνια ελευθερία της, όπως θέλω να φαντάζομαι».

Η Χεκ είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ύστερα από το σοκαριστικό τροχαίο της 5ης Αυγούστου στο Λος Άντζελες, κατά το οποίο το όχημα που οδηγούσε βγήκε από το δρόμο, έπεσε πάνω σε διώροφη κατοικία στη συνοικία Μαρ Βίστα και τυλίχτηκε στις φλόγες.

heche1.jpg
AP Photo

Η 53χρονη νοσηλευόταν τις επόμενες μέρες σε κωματώδη κατάσταση με «ανοξική εγκεφαλική βλάβη» και ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή, βασιζόμενη στις πρώτες αιματολογικές εξετάσεις, ότι ανιχνεύτηκε παρουσία ναρκωτικών στον οργανισμό της ηθοποιού, αλλά χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστούν τυχόν ουσίες που της χορηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ