ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας Γαλλία και Ιταλία - Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας Γαλλία και Ιταλία - Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την βόρεια και κεντρική Ιταλία Photo by Riccardo Fabi/NurPhoto via Getty Images

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και την ξηρασία, στο έλεος σφοδρού κύματος κακοκαιρίας έχουν βρεθεί η Γαλλία, καθώς και η κεντρική και βόρεια Ιταλία. Οι σφοδρές καταιγίδες στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών, ενώ δύο ανθρώποι έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

Οι καταιγίδες, και οι ριπές του ανέμου που έφταναν στην Κορσική έως και τα 224 χλμ/ώρα, προκάλεσαν επίσης αρκετές υλικές ζημιές. Το λιμενικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές για διασώσεις στη θάλασσα.

Στην ξηρά, τρεις άνθρωποι ηλικίας από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα.

Στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια 23χρονη Ιταλίδα τουρίστρια.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο νησί, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας EDF.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε πάντως τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί της Τετάρτης, καθώς το μέτωπο των καταιγίδων έχει κινηθεί ανατολικά, προς την Ιταλία.

Δυο νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Τοσκάνη

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια και κεντρική Ιταλία προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από κορμούς δέντρων, κατά την διάρκεια νεροποντών στις ευρύτερες περιοχές των πόλων Λούκα και Καράρα.

Στην Λούκα, επίσης, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν τμήμα στέγης ιδιωτικής κατοικίας αποκολλήθηκε και έπεσε στο πεζοδρόμιο, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου.

Σε όλη την περιφέρεια της Τοσκάνης σημειώθηκαν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, η ένταση του ανέμου ξεπέρασε τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην κωμόπολη Λούνι, μεταξύ Λιγουρίας και Τοσκάνης, τέλος, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, πτώση δέντρων και γενικό «μπλακ άουτ», σε όλη την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ