ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μπάιντεν

Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μπάιντεν
O Μπάιντεν αναμένεται να αξιοποιήσει το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού AP Photo/Bojan Slavkovic

Τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία  ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, μια ανακοίνωση που ενδέχεται να κάνει ακόμη και σήμερα

Ο κ. Μπάιντεν θα δώσει την εντολή για τη χορήγηση αυτή αξιοποιώντας το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού των ΗΠΑ, εξήγησαν τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν πως η ανακοίνωση μπορεί να γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι το νέο πακέτο εξοπλισμών μπορεί να αλλάξει μέγεθος ή αξία.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Αφότου άρχισε αυτή που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περιγράφει με τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, η ένοπλη σύρραξη έχει μετατραπεί σε πόλεμο φθοράς, που διεξάγεται κυρίως στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ