ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση 16 εκατ. δολαρίων στη Βανέσα Μπράιαντ για δημοσιοποίηση εικονών του δυστυχήματος

Αποζημίωση 16 εκατ. δολαρίων στη Βανέσα Μπράιαντ για δημοσιοποίηση εικονών του δυστυχήματος
Το δικαστήριο έκρινε πως η κομητεία του Λος Άντζελες πρέπει να αποζημιώσει την κυρία Μπράιαντ για ψυχική οδύνη AP Photo/Jae C. Hong

Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, θα λάβει αποζημίωση 16 εκατομμυρίων δολαρίων από την κομητεία του Λος Άντζελες λόγω της διαρροής φωτογραφιών από τον τόπο συντριβής του ελικοπτέρου που σκότωσε τον αστέρα του μπάσκετ των ΗΠΑ και την κόρη του το 2020.

Η 40χρονη Βανέσα Μπράιαντ δήλωσε στο δικαστήριο πως έπαθε κρίσεις πανικού αφού έμαθε ότι κοινοποιήθηκαν γραφικές εικόνες που τράβηξαν αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κομητεία πρέπει να αποζημιώσει την κυρία Μπράιαντ για ψυχική οδύνη, σύμφωνα με το BBC.

Στην κατάθεση που διήρκησε τρεις περίπου ώρες, η 40χρονη μίλησε στην πρώτη φορά που έμαθε για τη διαρροή των φωτογραφιών.

Όπως είπε βρισκόταν με φίλους και τις κόρες της, κρατώντας αγκαλιά το επτά μηνών κοριτσάκι της, όταν έλαβε τηλεφώνημα σχετικά με δημοσίευμα των Los Angeles Times όπου παρουσιάζονταν φωτογραφίες του δυστυχήματος.

«Βγήκα έξω από το σπίτι και έφυγα στο πλάι για να μην με δουν τα κορίτσια μου» είπε. «Ήμουν πάλι αιφνιδιασμένη, συντετριμμένη, πληγωμένη. Τους εμπιστεύτηκα. Τους εμπιστευόμουν ότι δεν θα έκαναν αυτά τα πράγματα».

Η ίδια επεσήμανε πως ζει με τον συνεχή φόβο μήπως δημοσιοποιηθούν εικόνες από τους αγαπημένους της.

«Ζω κάθε μέρα με τον φόβο ότι θα είμαι στα social media και θα πεταχτούν» εξομολογήθηκε, συμπληρώνοντας πως τρέμει στη σκέψη ότι θα τις δουν τα παιδιά της.

«Είχα πει στον σερίφη εκείνη την στιγμή του δυστυχήματος: "αφού δεν μπορείς να φέρεις πίσω τα μωρά μου τότε σε παρακαλώ προστάτευσε την περιοχή. Ανησυχώ για τους παπαράτσι"», είπε ακόμη.

Δικηγόρος της κομητείας του Λος Άντζελες είχε δηλώσει ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν επειδή ήταν απαραίτητες για την αξιολόγηση του χώρου, αμέσως μετά το δυστύχημα, και ότι όταν ο σερίφης έμαθε ότι διαμοιράζονται, ζήτησε να διαγραφούν όλες.

AP Photo/Ashley Landis

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Ιανουαρίου 2020 ο σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ πέρασε σε ηλικία μόλις 41 ετών στην αιωνιότητα, μετά τη συντριβή του ιδιωτικού του ελικοπτέρου, που εκτός από τον ίδιο παρέσυρε στον θάνατο την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα και άλλους επτά επιβαίνοντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ