ΥΠΕΞ Γερμανίας: Aνοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ
Ανανεώθηκε:
Διατεθειμένο να επιδιώξει συμβιβασμό όσον αφορά την περιστολή του δικαιώματος Ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την ΕΕ είναι το Βερολίνο, όπως άφησε να εννοηθεί η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν να υιοθετηθεί σκληρή και ενιαία γραμμή σε αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον ομόλογό της της Δανίας, τον Γέπε Κόφοντ, η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.
Οι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να συμφωνήσουν στη λήψη αυτού του μέτρου. Ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ που γειτονεύουν με τη Ρωσία (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Φινλανδία) ήδη επέβαλαν περιορισμούς· άλλες, όπως η Πολωνία, αξιώνουν να επιβληθούν περιορισμοί στις τουριστικές βίζες.
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς όμως μοιάζει διστακτικός να συμφωνήσει στην επιβολή γενικής απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας, επιχειρηματολογώντας πως αυτό θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την εισδοχή όσων εναντιώνονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να κηρύξει πόλεμο στη γειτονική της χώρα.
«Πρόκειται για πόλεμο του (σ.σ.: ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού. Δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν τέτοια γενίκευση», και γι’ αυτό «διστάζω να το ενθαρρύνω αυτό», σημείωνε ο κ. Σολτς πριν από δύο εβδομάδες, αν και επισήμανε πως κατανοεί τη στάση των χωρών που γειτονεύουν με τη Ρωσία.
Η κυρία Μπέρμποκ σημείωσε μολαταύτα χθες ότι ο κ. Σολτς ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατηγικής σημασίας γέφυρα στη ρωσοκρατούμενη Χερσώνα έπληξαν οι ουκρανικές δυνάμεις
Αποσύρει η Ρωσία τα μαχητικά της από την Κριμαία, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό (vid)
08:26