Διαδηλωτές πυρπόλησαν περιπολικό στο Παρίσι
Ένα περιπολικό πυρπόλησαν σήμερα εξαγριωμένοι διαδηλωτές στο Παρίσι με την ένταση να κλιμακώνεται λόγω της βίαιης και αναίτιας ορισμένες φορές επιθετικότητας των αστυνομικών.
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Παρισιού μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου διαδήλωναν αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για την κλιμακούμενη βία και για την μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα όταν κάποιος από το πλήθος πέταξε στο εσωτερικό του ένα καπνογόνο, με τον κόσμο να φωνάζει «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά».
Λίγες ώρες νωρίτερα, οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας των τελευταίων εβδομάδων εμποδίστηκαν λόγω της συγκέντρωσης των αστυνομικών.
Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τις συγκρούσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.000 συλλήψεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε αναβρασμό η Γαλλία εξαιτίας των αλλαγών στα εργασιακά
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
05:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ στους δικαιούχους
04:01
Επίδομα παιδιού: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21
03:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
02:00