ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα Γαλλίας - Τουρκίας: Επίθεση σε Μακρόν για δηλώσεις του περί «πολιτικών ισλαμιστών»

Κόντρα Γαλλίας - Τουρκίας: Επίθεση σε Μακρόν για δηλώσεις του περί «πολιτικών ισλαμιστών»
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Νέα διπλωματική κόντρα άνοιξε μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, με αφορμή δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν ότι η χώρα του στοχοποιήθηκε από τους «πολιτικούς ισλαμιστές», οι οποίοι βρίσκονται και στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ότι ο κ. Μακρόν προσπαθεί να «απαλλαγεί από το αποικιακό παρελθόν του στην Αφρική», «κατηγορώντας άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας».

Ο Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλγερία, άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, αναφέροντας ότι «γίνεται μια μαζική χειραγώγηση εναντίον της χώρας του, επειδή η Γαλλία άφησε άδειο το πεδίο στην Αφρική» και ότι «η Γαλλία στοχοποιήθηκε από τους "πολιτικούς ισλαμιστές" οι οποίοι είναι εχθρικοί κατά της Γαλλίας».`

«Στην Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα, υπάρχουν δίκτυα ακτιβισμού, νεοαποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές ατζέντες κατά της Γαλλίας», είπε ακόμα ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας πως «υπάρχει μόνο ένας εχθρός γι΄αυτους και αυτός είναι η Γαλλία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ