ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Ντιτρόιτ: Τρεις νεκροί, συνελήφθη ο δράστης

Πυροβολισμοί στο Ντιτρόιτ: Τρεις νεκροί, συνελήφθη ο δράστης
Οι επιθέσεις φαίνεται να έγιναν στην τύχη AP Photo/David Goldman (Φωτογραφία αρχείου)

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με έναν άνδρα να πυροβολεί τέσσερις ανθρώπους, με τους τρεις να χάνουν τη ζωή τους.

Ο Τζέιμς Γουάιτ, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε ότι τα τρία πρώτα θύματα, δυο γυναίκες κι ένας άνδρας, σκοτώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του δυτικού τμήματος του Ντιτρόιτ.

Αφού αντιλήφθηκε ύποπτο να κοιτάζει στο εσωτερικό αυτοκίνητων, το τέταρτο θύμα, άνδρας, του ζήτησε να απομακρυνθεί προτού δεχθεί με τη σειρά του πυρά, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου —πρόκειται για νεαρό Αφροαμερικανό που φοράει μαύρα και κουκούλα— και οι αρχές παρότρυναν όποιον τον αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο. Λίγο αργότερα, συνελήφθη.

Οι επιθέσεις φαίνεται πως διαπράχθηκαν «εντελώς στην τύχη», επέμεινε ο αρχηγός της αστυνομίας Γουάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ένα θύμα «περίμενε λεωφορείο», το δεύτερο «είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του» και το τρίτο «απλά βρισκόταν στον δρόμο», περιέγραψε.

Οι ΗΠΑ πλήττονται τρομακτικά συχνά από επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου δεν υιοθετούν μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής παρότι τάσσεται υπέρ η πλειοψηφία των Αμερικανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ