ΚΟΣΜΟΣ

Όκλαντ: Νέο περιστατικό επίθεσης σε σχολείο των ΗΠΑ - 12χρονος πήγε με όπλο και τραυμάτισε 13χρονο

Όκλαντ: Νέο περιστατικό επίθεσης σε σχολείο των ΗΠΑ - 12χρονος πήγε με όπλο και τραυμάτισε 13χρονο
Το θύμα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενός το παιδί που έφερε το όπλο είναι στα χέρια των Αρχών AP Photo/Dario Lopez-Mills (Φωτογραφία αρχείου)

Ακόμη ένα περιστατικό ένοπλης επίθεσης σημειώθηκε σε σχολείο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Όκλαντ, τη Δευτέρα, με δράστη έναν 12χρονο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το παιδί πυροβόλησε έναν 13χρονο συμμαθητή του με όπλο, με το θύμα να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Madison Park Academy και ο 12χρονος ύποπτος συνελήφθη ενώ δεν έχει γίνει γνωστό γιατί το παιδί πήρε όπλο και πήγε με αυτό στο σχολείο.

Άμεσα εκκενώθηκε η περιοχή με τους γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Είναι φοβερό να σκέφτεται κανείς ότι ένα παιδί έρχεται με όπλο στο σχολείο. Κανένας γονέας δεν θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο και μετά να τον καλέσουν λέγοντας ότι πυροβολήθηκε. Υπάρχουν πάρα πολλά όπλα στους δρόμους μας και είναι θέμα χρόνου να συμβούν τέτοια περιστατικά».

Παράλληλα, προέτρεψε τις οικογένειες να παραδώσουν τα όπλα και να «τα πάρουν από τα χέρια των παιδιών».

Η δήμαρχος Λίμπι Σαφ χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό ένοπλης βίας «σπαραχτικό και απαράδεκτο».

«Ως μητέρα και δήμαρχος, νιώθω ανακούφιση ότι το νεαρό θύμα είναι σε σταθερή κατάσταση και ένας ύποπτος συνελήφθη», έγραψε στο Twitter. «Θα λογοδοτήσουν αυτοί που προκαλούν κακό στο Όκλαντ και θα ενωθούμε για να θεραπεύσουμε αυτά τα τραυματικά γεγονότα», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ