ΚΟΣΜΟΣ

Rolling Stone: Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν

Rolling Stone: Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν
Ian Langsdon/POOL via AP

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για χρόνια καυχιόταν σε στενούς συνεργάτες του ότι γνώριζε λεπτομέρειες για τη σεξουαλική ζωή του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που προέκυψαν από «ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών», σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Rolling Stone, που επικαλείται «δύο άτομα με γνώση του θέματος».

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την έφοδο του FBI στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα, στο Μαρ-α-Λάγκο, κατά την οποία οι ομοσπονδιακοί πράκτορες κατάσχεσαν πλήθος απόρρητων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός με τίτλο «πληροφορίες για: Πρόεδρος της Γαλλίας».

Δεν είναι γνωστό εάν το εν λόγω έγγραφο περιείχε λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του Μακρόν. Το Rolling Stone δεν επιβεβαίωσε επίσης εάν οι πληροφορίες που κατασχέθηκαν σχετικά με τον Μακρόν ήταν απόρρητες ή προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Το περιοδικό σχολίασε ότι «η απλή αποκάλυψη της ύπαρξης του εγγράφου πυροδότησε μια υπερατλαντική φρίκη».

Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν επί του παρόντος να καταλάβουν τι είδους πληροφορίες κατείχε ο Τραμπ για τον Μακρόν και την κυβέρνηση της Γαλλίας, καθώς και να αξιολογήσουν εάν υπήρξε παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Rolling Stone, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Η γαλλική προεδρία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το ζήτημα. «Δεν θα σχολιάσουμε τις δικαστικές διαδικασίες σε μια ξένη χώρα — στην προκειμένη περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ένας αξιωματούχος των Ηλυσίων, σύμφωνα με το Politico.

Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στις ΗΠΑ δήλωσε στο Rolling Stone ότι η έρευνά τους δεν περιελάμβανε αίτημα προς την κυβέρνηση Μπάιντεν για πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που ανακτήθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο.

Ως άτομο διαβόητο για τη διάδοση κουτσομπολιών επί δεκαετίες, γράφει το Rolling Stone, είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος εάν αυτά που λέει ο Ντόναλντ Τραμπ βασίζονται στην πραγματικότητα.

«Συχνά, είναι δύσκολο να πεις εάν λέει ανοησίες ή όχι», ανέφερε μία από τις πηγές στο περιοδικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εμπλέκεται σε χυδαία κουτσομπολιά για τις ιδιωτικές ζωές άλλων, σημειώνει το Rolling Stone. Έχει διαδώσει φήμες για Ρεπουμπλικάνο που διεκδικούσε το χρίσμα στο Οχάιο, για να διεκδικήσει μια θέση στη γερουσία. Και το 2016 μίλησε σε εργαζόμενους στην προεκλογική εκστρατεία του για την σχέση δύο παρουσιαστών του MSNBC, που τότε το ζευγάρι δεν την είχε δημοσιοποιήσει ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ