ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικός γρονθοκόπησε 19χρονη

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικός γρονθοκόπησε 19χρονη
Η νεαρή συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της παρεμπόδισης κατά της αρχής που είναι πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερη AP Photo/Seth Wenig (Φωτογραφία αρχείου)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό στη Νέα Υόρκη, να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο μια νεαρή, η οποία πέφτει με δύναμη στο οδόστρωμα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας.

Όπως φαίνεται, η 19χρονη Ταμάνι Κραμ πλησιάζει τους αστυνομικούς που προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στον Τζέιμς Έλβιν.

Στη συνέχεια η κοπέλα φαίνεται να διαπληκτίζεται μαζί τους και ένας εξ αυτών την απωθεί με μια δυνατή γροθιά και την ρίχνει στο πεζοδρόμιο.

Αφού η κοπέλα συνήλθε, με τον κόσμο να φωνάζει «γιατί το έκανες αυτό; Είναι μικρό κορίτσι», της περνά χειροπέδες.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, αναφέρει πως η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη πολλών ατόμων, ενώ έγινε σωματική επίθεση σε πολλούς αστυνομικούς, με έναν να τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι.

Σε βάρος της 19χρονης ασκήθηκε δίωξη για επίθεση σε αστυνομικό, αντίσταση και παρεμπόδιση κατά της αρχής.

Οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Μαγχάταν μόνο με μια κατηγορία σε βάρος της, αυτή της παρεμπόδισης κατά της αρχής που είναι πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς εγγύηση, σύμφωνα με την New York Post.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ