ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στόχος ένοπλης επίθεσης η έδρα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Στόχος ένοπλης επίθεσης η έδρα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επτά σφαίρες έπληξαν το κτήριο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Wikipedia/ CeeGee

Η έδρα της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολη έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης από αγνώστους σήμερα, Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε τις σχετικές αναφορές περί πυροβολισμών στα γραφεία της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (TFF), κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης με δημοσιογράφους, λέγοντας ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκέκσι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Demirören (DHA) είπε ότι επτά σφαίρες έπληξαν το κτήριο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι δράστες διέφυγαν με ένα όχημα που περίμενε πριν φτάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την TFF.

«Η αστυνομία θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Τσελίκ.

Μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Τουρκία καταδίκασαν την επίθεση. Η Φενερμπαχτσέ, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, καταδίκασε σθεναρά την επίθεση και είπε ότι πιστεύει πλήρως στις αρχές και πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν σύντομα.

Η Γαλατασαράι και η Μπεσικτάς καταδίκασαν επίσης την επίθεση και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα στελέχη και τους υπαλλήλους της TFF.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ