ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 85 τραυματίες από τους δύο σεισμούς

Ισημερινός: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 85 τραυματίες από τους δύο σεισμούς
ECUADOR-QUAKE/ Colombian president Santos and his Ecuadorian counterpart Correa gesture as they visit the area of Manta, after an earthquake struck off Ecuador's Pacific coast Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα και ο ομόλογός του της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επισκέπτονται την περιοχή της Μάντα (Manta), μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις ακτές του Ισημερινού, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 REUTERS/Guillermo Granja

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα τον Ισημερινό –η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών– είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά 85, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

«Θρηνούμε έναν νεκρό, έναν ενήλικο στην Τοσάγκα» (σ.σ. κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσαν Κίτο), είπε ο Κορέα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος στους 85 ελαφρά τραυματίες, έκανε λόγο για «δύο μετασεισμούς», που ακολουθούν τη σεισμική δόνηση της 16ης Απριλίου, η οποία είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και τον θάνατο περίπου 700 ανθρώπων.

Οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφθηκαν σήμερα είχαν μέγεθος 6,7 και 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες παράκτιες περιοχές και πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού γνωστοποίησε ότι το επίκεντρο του πρώτου σεισμού, που σημειώθηκε τη νύχτα, ήταν το χωριό Μομπίτσε στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Τρομάξαμε, βγήκαμε από το κτίριο καθώς άρχισε να σείεται», δήλωσε ο 39χρονος Πιλάρ, δημοτικός υπάλληλος στο Κίτο.

«Ανησύχησα για την κόρη μου διότι δεν μπορούσαμε να τηλεφωνήσουμε. Βρισκόμασταν σε ένταση και ανησυχούσαμε πολύ για την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ