ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του FBI ο Ρώσος ολιγάρχης Βίκτορ Βέξελμπεργκ- Έρευνα στα περιουσιακά του στοιχεία
Ανανεώθηκε:
Πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνες σε περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη σε βάρος του οποίου, έχουν επιβληθεί κυρώσεις.
Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, ώστε να τερματιστεί η πολεμική εισβολή στην Ουκρανία.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πράκτορες του FBI και των υπηρεσιών ερευνών του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HSI) έσερναν κούτες και χρηματοκιβώτια έξω από ένα κτήριο διαμερισμάτων στην οδό Παρκ 515 στο Μανχάταν, όπου και βρίσκεται ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον Βέξελμπεργκ, όπως μετέδωσε το NBC.
Πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα και σε ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον αναφερόμενο Ρώσο ολιγάρχη στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το NBC.
Ο Βέξελμπεργκ δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει τις εξελίξεις. Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ένας εκπρόσωπος του HSI αρνήθηκε να σχολιάσει.
Δεν έγινε άμεσα ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητούσαν οι πράκτορες. Ο Βέξελμπεργκ δεν έχει καταδικαστεί ποινικά στις ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άρματα μάχης ζητά από τη Γερμανία ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Ενέργεια: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα σε όσες χώρες επιβάλλουν πλαφόν - Πώς θα αντιδράσει η ΕΕ
«Πυρά» του Κρεμλίνου στην ΕΕ: Εμποδίζετε τη λειτουργία της Gazprom
ΗΠΑ: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Μινεσότα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
22:32
Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου - Οι διοικητές των μεγάλων σχηματισμών
22:20
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 10,6 εκατομμύρια ευρώ
22:09
Το Σάββατο στην Παραγουάη υπογράφεται η συμφωνία ΕΕ - Mercosur
22:00