ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση Παρίσι-Κάιρο

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση Παρίσι-Κάιρο

Η πτήση MS804 με 59 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα που εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο, εξαφανίστηκε πριν από λίγο από τα ραντάρ, όπως ενημέρωσαν οι αιγυπτιακές αερογραμές. Το αεροπλάνο είναι Airbus A320.

Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια και 10 μίλια πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον Αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

radar

Όπως δείχνει η απεικόνιση της πτήσης, το αεροπλάνο πέρασε ακριβώς πάνω από την Ελλάδα.

Η Egyptair ενημέρωσε ότι έχει επικοινωνήσει με όλες τις Αρχές και ήδη διεξάγονται έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου, ένα Airbus A321 συνετρίβη πάνω από το όρος Σινάι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι. Σύμφωνα με τη ρωσική και άλλες δυτικές κυβερνήσεις το αεροπλάνο κατερίφθη από βόμβα, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Σύμφωνα με το Reuters ένας μηχανικός της EgyptAir, του οποίου ο ξάδερφος στρατολογήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρήθηκε ύποπτος για την τοποθέτηση της βόμβας.

Τον Μάρτιο, εξελίχθηκε αεροπειρατία σε πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρια - Κάιρο, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική ρποσγείωση στη Λάρνακα. Ο αεροπειρατής αποδείχτηκε ότι είχε μαζί του ψεύτικα εκρηκτικά και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ