ΚΟΣΜΟΣ

Egypt Air: Ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους

Egypt Air: Ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους

Λίγο πριν τις 3:00 το πρωί (ώρα Αιγύπτου) η πτήση MS804 έχασε επαφή με τα ραντάρ και στην Αίγυπτο σήμανε συναγερμός. 

 

Το Airbus A320 με 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο και έχασε επαφή ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια και 8 μίλια πριν την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Ανάμεσα στους 56 επιβάτες βρίσκονται ένα ανήλικο παιδί και δύο βρέφη ενώ το αεροσκάφος διαθέτει και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιβάτες είναι Αιγύπτιοι, Βρετανοί, Γάλλοι, Σαουδάραβες και Ιρακινοί.

Στις έρευνες που βρίσκονται συμμετέχει και η Ελλάδα με ένα C-130 και τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" καθώς το αεροπλάνο πέρασε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο λίγο πριν εισέλθει στο αιγυπτιακό FIR. Αξιωματούχος της αιγυπτιακής πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι οι έρευνες διεξάγονται κυρίως στη Μεσόγειο θάλασσα καθώς εκεί πιστεύεται ότι συνετρίβη το αεροπλάνο.

radar

Όπως δείχνει η απεικόνιση της πτήσης, το αεροπλάνο πέρασε ακριβώς πάνω από την Ελλάδα.

Η Egyptair ενημέρωσε ότι έχει επικοινωνήσει με όλες τις Αρχές και ήδη διεξάγονται έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους. Ερευνώνται όλα τα πιθανά σενάρια, από την τεχνική βλάβη μέχρι την τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως μεταδίδει το CNNi δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2003 ενώ στέλεχος της εταιρίας ανέφερε ότι ο πιλότος έχει περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης, με τις 2.000 από αυτές να έχουν γίνει σε αεροσκάφος Airbus A32. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και η εταιρία με ανάρτησή της στο twitter

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου, ένα Airbus A321 συνετρίβη πάνω από το όρος Σινάι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι. Σύμφωνα με τη ρωσική και άλλες δυτικές κυβερνήσεις το αεροπλάνο κατερίφθη από βόμβα, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Σύμφωνα με το Reuters ένας μηχανικός της EgyptAir, του οποίου ο ξάδερφος στρατολογήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρήθηκε ύποπτος για την τοποθέτηση της βόμβας.

Τον Μάρτιο, εξελίχθηκε αεροπειρατία σε πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρια - Κάιρο, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική ρποσγείωση στη Λάρνακα. Ο αεροπειρατής αποδείχτηκε ότι είχε μαζί του ψεύτικα εκρηκτικά και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ