Ουκρανία: Ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει εντός της επόμενης εβδομάδας
Ανανεώθηκε:
Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Με τα χρήματα αυτά αφενός θα υποστηρίξει την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά αφετέρου θα προετοιμαστεί για τον επικείμενο χειμώνα, όπως ανέφερε σήμερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.
«Αυτό θα βοηθήσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικονομίας μας, η υποστήριξη του στρατού, αλλά και η περίοδος για την οποία..., απαιτείται θέρμανση», ανέφερε ο Σμιχάλ σε μία ανακοίνωσή του στο Telegram, πριν από τις συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απορροφάει τους πόρους της χώρας και το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, αλλά και διεθνείς δανειστές.
Ο Σμιχάλ έφτασε στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου (3/9) και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και άλλους αξιωματούχους.
Η Γερμανία θα διαθέσει τεχνολογικά εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο, ανέφερε ο Σμιχάλ στην ανακοίνωσή του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Ο Μακρόν δεσμεύεται για μακροπρόθεσμη στήριξη της Ουκρανίας
Γερμανία: Στο Βερολίνο ο Ουκρανός πρωθυπουργός Σμιχάλ για περαιτέρω στήριξη της χώρας του
Ανησυχία για τον Λάιονελ Ρίτσι: Αναβάλλει δύο συναυλίες μετά την αδιαθεσία που υπέστη πάνω στη σκηνή
12:06
Ανδρουλάκης για νέο σύστημα αυτοδιοικητικών εκλογών: Κατάπτυστο, δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί
12:01
Ηλεία: Ξέφρενη πορεία φορτηγού όταν έντομο τσίμπησε τον οδηγό - Πατέρας και γιος τραυματίες
11:59
Κύκλωμα πολεοδόμων: Ανοίγουν οι θυρίδες βασικών κατηγορουμένων - Τι εξετάζει η ανακρίτια Διαφθοράς
11:54