ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Σύσσωμη η οικογένεια στο πλευρό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Σύσσωμη η οικογένεια στο πλευρό της
Οι γιατροί της «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία (Kirsty O'Connor/Pool Photo via AP, File)

Στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας συγκεντρώνεται σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, για να βρίσκεται δίπλα στη Βασίλισσα Ελισάβετ, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, συστήνοντας να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν πάει ήδη ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Στο Μπαμόραλ βρίσκονται και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μεταβαίνουν επίσης στο κάστρο Μπαλμόραλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους. Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον θα παραμείνει στο Ουίνσδορ, καθώς τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Γεώργιος, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις βρίσκονται στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο, ανέφερε το παλάτι του Κένσιγκτον σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση των ανακτόρων

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης… και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου, όπου βρίσκεται η βασίλισσα με την οικογένειά της. Οι αστυνομικοί φρουρούν τις πύλες του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, είπε ότι στέλνει τις προσευχές του, ενώ και όλοι οι υπουργοί της Σκωτίας και της Ουαλία δηλώνουν ότι οι σκέψεις τους είναι με τη βασιλική οικογένεια.

«Ολόκληρη η χώρα θα ανησυχήσει βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι. Οι σκέψεις μου - και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας - είναι με την Αυτής Μεγαλειότητος τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», έγραψε σε μήνυμά της στο twitter η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Την Τετάρτη η 96χρονη μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει ακόμα μία δημόσια εμφάνιση εν μέσω φόβων για την κατάσταση της υγείας της, ιδιαίτερα μετά την ανησυχία που προκάλεσε στη συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μελανιασμένα χέρια, σημάδι του χρόνου πάνω της, και κρατούσε μπαστούνι για να σταθεί και να κάνει χειραψία με τη Λιζ Τρας, ενώ η συνάντησή τους έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ, επειδή δεν ήταν εύκολο για την 96χρονη μονάρχη να ταξιδέψει στο Μπάκιγχαμ και να γίνει ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, όπως συνηθιζόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ