ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα γίνουν τα κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ;

Τι θα γίνουν τα κόργκι της βασίλισσας Ελισάβετ;
Τα σκυλιά ράτσας κόργκι έγιναν με τα χρόνια σύμβολο της Βασίλισσας Ελισάβετ, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε φωτογραφηθεί με ένα ή και περισσότερα κόργκι να τη συντροφεύουν. AP Photo

Ο δούκας και η δούκισσα του Γιορκ, Άντριου και Σάρα, φαίνεται πως θα αναλάβουν τη φροντίδα των δύο σκυλιών ράτσας κόργκι, που συντρόφευσαν τη βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Το ζεύγος πήρε διαζύγιο το 1996, όμως και οι δύο εξακολουθούν να διαμένουν στην ίδια βασιλική κατοικία του Γουίνσδορ.

Σύμφωνα με πηγή του CNNi, η δούκισσα ήρθε κοντά με τη βασίλισσα λόγω της αγάπης που μοιράζονταν και οι δύο γυναίκες για τα σκυλιά, ενώ μια δραστηριότητα που τις ένωσε ήταν αυτή της ιππασίας.

Ακόμη και μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Άντριου, η Σάρα και η βασίλισσα διατήρησαν τη φιλία τους, πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλάκια τους στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τέσσερα σκυλιά, δύο εκ των οποίων ράτσας κόργκι, τη Σάντι και τον Μούικ. Η Κάντι, ακόμη ένα από τα σκυλάκια της Βασίλισσας, είναι ράτσας «ντόργκι», ενώ η Λίσι, το τέταρτο σκυλάκι, είναι ράτσας κόκερ σπάνιελ.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα της Λίσι και της Κάντι, τα κόργκι όμως φαίνεται να έχουν ήδη βρει την οικογένεια που θα τα αγαπά και θα τα φροντίζει από εδώ και πέρα.

AP22254460855927.jpg
AP Photo

Τα σκυλιά ράτσας κόργκι έγιναν με τα χρόνια σύμβολο της βασίλισσας Ελισάβετ, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε φωτογραφηθεί με ένα ή και περισσότερα κόργκι να τη συντροφεύουν.

Μάλιστα, πολλοί αποδίδουν στη βασίλισσα τη δημιουργία της ράτσας «ντόργκι», αποτέλεσμα του ζευγαρώματος μεταξύ ενός από τα κόργκι της με ένα ντατσχάουντ της πριγκίπισσας Μάργκαρετ.

Η αγάπη της βασίλισσας για τα κόργκι ήταν εμφανής ήδη από τα παιδικά της χρόνια.

Αγαπούσε πάρα πολύ τον Ντούκι, το σκυλάκι του πατέρα της, Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ΄.

Το 1944, όταν γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της, της χάρισαν ένα κόργκι, το οποίο ονόμασε Σούζαν.

Λέγεται ότι της είχε τέτοια αδυναμία, που την πήρε μαζί της το 1947 στο ταξίδι της για τον μήνα του μέλιτος με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η Σούζαν έζησε μέχρι τον Ιανουάριο του 1959.

H βασίλισσα Ελισάβετ περιτριγυριζόταν από κόργκι σε όλη της τη ζωή.

Τη συντρόφευσαν δεκάδες κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής της.

Ένα από τα πιο διάσημα κόργκι της ήταν η Γουίλοου, η οποία βρέθηκε στο πλευρό της βασίλισσας σε ένα σκετς του Τζέιμς Μποντ στο οποίο συμμετείχε, και προβλήθηκε στην τελετή έναρξης τον Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ