ΕΛΛΑΔΑ

Milliyet: «Κομβόι προσφύγων» ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Τουρκία για την Ελλάδα

Milliyet: «Κομβόι προσφύγων» ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Τουρκία για την Ελλάδα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας AP Photo/Michael Svarnias (Φωτογραφία αρχείου)

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν ο τουρκικός Τύπος απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα.

Συγκεκριμένα, για «κονβόι προσφύγων» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Τουρκία κάνει λόγο η τουρκική Milliyet.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το δημοσίευμα αναφέρεται σε ομάδα στο Telegram και στο Facebook της Τουρκίας, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα.

Τα γκρουπ αυτά βρίσκονται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.

Έτσι μεταφέρει μετανάστες στην Ελλάδα η Τουρκία

Την ίδια ώρα, ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο της δράσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, το οποίο καταγράφει λεπτό προς λεπτό πώς οι Τούρκοι μεταφέρουν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια τους διώχνουν προς την Ελλάδα.

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Οpen ομάδα τουλάχιστον 50 μεταναστών φαίνεται να κατεβαίνουν από φορτηγό της στρατοφυλακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει ακριβώς τη στιγμή που Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν κατεβάσει από το φορτηγό τους ομάδα παράτυπων μεταναστών και τους οδηγούν μέχρι το ποτάμι, ώστε να μπορέσουν να το περάσουν και να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οργή τουρκικών ΜΜΕ και για τα ελληνικά F-16

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν κρύβουν τον… εκνευρισμό τους και για την παράδοση των δύο σύγχρονων F-16 στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας».

Αποτυπώνοντας την ενόχληση που επικρατεί στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης για το αμυντικό «μπλόκο» από την Ουάσινγκτον, εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρονται σήμερα εκτενώς στην παράδοση των δύο προηγμένων μαχητικών στην Ελλαδα.

«Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16 (σ.σ. στην Αθήνα) και θα παραδώσουν και άλλα 81» γράφει η εφημερίδα Milliyet.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, η A Haber τονίζει:

«Μετά τις κρίσεις με την Ελλάδα, ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 ελληνικά F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο».

Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Σοτζού, που τονίζει:

«Η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ