Το Βέλγιο θα δαπανήσει 4 εκατ. ευρώ για την βελτίωση της εικόνας του
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του πρόκειται να δαπανήσει 4 εκατομμύρια ευρώ για δημόσιες σχέσεις με στόχο την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων και κριτικής ότι πρόκειται για ένα αποτυχημένο κράτος (failed state).
Ο Μισέλ ουσιαστικά απάντησε με αυτό τον τρόπο σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στις βελγικές εφημερίδες De Standaard και Le Soir, με την οποία κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων καλούσαν τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Την περασμένη εβδομάδα δύο από τους ανώτερους δικαστικούς της χώρας, δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό υπονομεύουν την τάξη και θέτουν την χώρα στον κίνδυνο να καταστεί η χώρα «απειλή για τους άλλους».
Ο Μισέλ μιλώντας στο RTBF την Πέμπτη, είπε ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι άλλοι την χώρα είναι κάτι που τον θλίβει, ενώ πρόσθεσε πως έχει πλήρη επίγνωση για «την κακή εικόνα της χώρας, ειδικά στο εξωτερικό».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το Βέλγιο «δεν είναι ούτε αποτυχημένο κράτος, ούτε συνιστά απειλή», προσθέτοντας πως στο Βέλγιο υπάρχει κράτος δικαίου και χώρα είναι δημοκρατική.
Βομβαρδισμένο τοπίο η γειτονιά στη Θεσσαλονίκη όπου 24χρονη έριξε το όχημά της πάνω σε 15 αυτοκίνητα (pic&vids)
13:41
Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκίζει το σενάριο και μετατρέπει το GAME TIME σε stand-up show
13:32
IHSANE: Μια παράσταση των Ballet du Grand Théâtre de Genève & Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13:26
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Σουφλί για ναρκωτικά: 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους στρατιωτικοί
13:24