ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριοι θάνατοι στη Ρωσία: Νεκρός βρέθηκε επιχειρηματίας στο Βλαδιβοστόκ

Μυστήριοι θάνατοι στη Ρωσία: Νεκρός βρέθηκε επιχειρηματίας στο Βλαδιβοστόκ
Ο Πετσόριν είναι τουλάχιστον ο ένατος εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας που φέρεται να έχασε τη ζωή του από αυτοκτονία ή σε ανεξήγητα ατυχήματα από τα τέλη Ιανουαρίου CNNi

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Πετσόριν, ο κορυφαίος διευθυντής της Εταιρείας για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής, βρέθηκε νεκρός στο Βλαδιβοστόκ, ο τελευταίος σε μια σειρά μυστηριωδών θανάτων μεταξύ Ρώσων στελεχών.

«Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου μας, Ιβάν Πετσόριν, Διευθύνοντος Συμβούλου για την Αεροπορική Βιομηχανία της Εταιρείας για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής», αναφέρεται σε δήλωση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τους φίλους και τους συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία. Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους», προστίθεται.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti, η διοίκηση του Βλαδιβοστόκ είπε ότι ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στο χωριό Beregovoe. Ο Πετσόριν πνίγηκε στις 10 Σεπτεμβρίου κοντά στο ακρωτήριο Ignatyev στο Βλαδιβοστόκ, αναφέρουν περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πετσόριν είναι τουλάχιστον ο ένατος εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας που φέρεται να έχασε τη ζωή του από αυτοκτονία ή σε ανεξήγητα ατυχήματα από τα τέλη Ιανουαρίου, με έξι από αυτούς να συνδέονται με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας.

Τέσσερις από αυτούς τους έξι συνδέονταν με τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom ή μια από τις θυγατρικές του, ενώ οι άλλοι δύο συνδέονταν με τη Lukoil, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία πήρε την ασυνήθιστη δημόσια στάση μιλώντας ανοιχτά κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, καλώντας σε συμπαράσταση για τα θύματα και για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ πέθανε στις αρχές Σεπτεμβρίου αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ