ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλή αθλήτρια του ράγκμπι αποβλήθηκε για ασεβές σχόλιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Αυστραλή αθλήτρια του ράγκμπι αποβλήθηκε για ασεβές σχόλιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η 25χρονη Κέιτλιν Μόραν, παίχτρια των Newcastle Knights, έσβησε τη σχετική ανάρτηση Jason McCawley/Stringer/GettyImages

Με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 25% του συμβολαίου της και αποβολή της για έναν αγώνα τιμωρήθηκε στην Αυστραλία παίκτρια του ράγκμπι, η οποία κατάγεται από οικογένεια αυτοχθόνων, εξαιτίας ενός σχολίου που έκανε στο Instagram με αφορμή τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η 25χρονη Κέιτλιν Μόραν, παίκτρια των Newcastle Knights, έσβησε τη σχετική ανάρτηση, στην οποία χαρακτήριζε την εκλιπούσα «χαζό σκύλο», ήταν όμως ήδη αργά.

Εκτός από την αποβολή και το πρόστιμο, η 25χρονη θα πρέπει, επίσης, να μετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις υποχρεώσεις της ως αθλήτρια όσον αφορά στη χρήση των social media. Δεν θα χρειαστεί να καταβάλει το πρόστιμο εάν δώσει το «παρών» στα προγράμματα, αλλά εάν υπάρξει και άλλη παράβαση από πλευράς της, τότε θα πρέπει να πληρώσει άμεσα.

«Το πρωτάθλημα ράγκμπι είναι ένα παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς και έχει μια περήφανη και ισχυρή σχέση με πολλές κοινότητες» επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση του NRL.

«Παρά τις όποιες προσωπικές απόψεις, όλοι οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να τηρούν τα επαγγελματικά στάνταρ, όπου αναμένεται σε μία τέτοια περίσταση. Τα δημόσια σχόλια της παίκτριας έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο παιχνίδι», συνέχισε η ομοσπονδία.

Η Μόραν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την τιμωρία της, μετά την ανακοίνωσή της.

Η ομάδα της, από την άλλη, επεσήμανε πως τίθεται υπέρ της απαγόρευσης να παίξει στο επόμενο παιχνίδια κατά των Illawarra Dragons.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία των Παικτών Ράγκμπι, έκρινε την τιμωρία ως «πολύ αυστηρή» και «δυσανάλογη».

«Η σχέση μεταξύ των αυτοχθόνων και της μοναρχίας είναι σίγουρα περίπλοκη» σχολίασε ο Ronald Griffiths, ο προπονητής των Knights, ο οποίος είναι επίθεσης ιθαγενής.

«Στο τέλος της ημέρας, εάν η Κέιτλιν έκανε κάτι, αυτό θα ερευνηθεί από το Σωματείο και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες» συμπλήρωσε.

Για ορισμένους αυτόχθονες Αυστραλούς, η βρετανική μοναρχία είναι μία επίπονη υπενθύμιση των δεινών της αποικιοκρατίας.

Χιλιάδες άτομα δολοφονήθηκαν μετά την έλευση των Βρετανών στη χώρα το 1788.

Με πληροφορίες από το Australian rugby league player suspended for social media post regarding Queen’s death, by George Ramsay, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ