Το Κρεμλίνο αρνείται ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στο Χάρκοβο
Ανανεώθηκε:
Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα Δευτέρα (19/9) ως ψέματα τους ισχυρισμούς ότι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου.
Περίπου 450 πτώματα, εκ των οποίων τα περισσότερα, σύμφωνα με την Ουκρανία, ήταν αμάχων, βρέθηκαν σε χώρους ομαδικής ταφής κοντά στο Ιζιούμ, αφού τα ρωσικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν αυτό τον μήνα από την περιοχή του Χαρκόβου, μεγάλο μέρος του οποίου ήλεγχαν από τις πρώτες εβδομάδες της στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ερευνητές στην περιοχή βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για βασανισμούς, όπως πτώματα με δεμένα τα χέρια, και κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.
Ερωτηθείς σήμερα αναφορικά με τις δηλώσεις του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Είναι το ίδιο σενάριο όπως στην Μπούτσα. Είναι ψέμα και φυσικά θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτή την ιστορία».
Η Ρωσία είχε απορρίψει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματά της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, αφού μετά την αποχώρηση της Ρωσίας στα τέλη Μαρτίου ήρθαν στο φως αποδεικτικά στοιχεία ότι άμαχοι είχαν σκοτωθεί ενώ η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Το Κίεβο αποκλείει προς το παρόν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων
Ουκρανία: Η Ρωσία στοχεύει πολιτικούς στόχους μετά τις οπισθοχωρήσεις στην πρώτη γραμμή
Mάντζος: «Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με τις δηλώσεις των Γεωργιάδη - Πλεύρη για τα διεθνή δικαστήρια;»
09:41
Xειροπέδες σε 14 άτομα για κλοπές και απάτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
09:35
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20