ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Όλαφ Σολτς - Αναβάλλεται επίσκεψη της Γαλλίδας πρωθυπουργού στο Βερολίνο

Θετικός στον κορωνοϊό ο Όλαφ Σολτς - Αναβάλλεται επίσκεψη της Γαλλίδας πρωθυπουργού στο Βερολίνο
Ο Όλαφ Σολτς επέστρεψε το Σάββατο από ταξίδι στις χώρες του Κόλπου προς διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας AP Photo/Michael Sohn,file

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος παρουσιάζει μέχρι τώρα ήπια συμπτώματα κρυολογήματος και έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο κ. Σολτς, ο οποίος επέστρεψε το Σάββατο από επίσκεψη σε χώρες του Κόλπου (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), υποβάλλεται τακτικά σε τεστ και το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε θετικός.

Για την Τετάρτη είχε προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων εν όψει της εισαγωγής, την 1η Οκτωβρίου, της έκτακτης εισφοράς για το φυσικό αέριο, η οποία συζητείται ακόμη αν θα πρέπει να αναθεωρηθεί ή να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί -όπως ζητούν το SPD και το FDP- από επιβολή ανώτατης τιμής.

Εξαιτίας της νόσησης Σολτς αναβάλλεται επίσης προγραματισμένη επίσκεψη της πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, στο Βερολίνο.

Το ταξίδι της Ελιζαμπέτ Μπορν, το πρώτο στο εξωτερικό μετά τον διορισμό της, «ακυρώνεται και αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία», σύμφωνα με το Μέγαρο Ματινιόν.

Οι δυο ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν «τη διμερή ατζέντα, εν όψει του προσεχούς γαλλο-γερμανικού Συμβουλίου υπουργών» που έχει προγραμματιστεί στη Γαλλία στα τέλη Οκτωβρίου και «την παρακολούθηση των κοινών δεσμεύσεων σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, κυρίως στο θέμα της συνεργασίας στην ενέργεια», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ταξίδι αυτό θα ήταν «επίσης η ευκαιρία να επιβεβαιωθεί εκ νέου η αδιάλειπτη υποστήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Ουκρανία», συμφωνα με το Ματινιόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ