ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου

Βρετανία: Το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου
Θα αντικαταστήσει σταδιακά το μονόγραμμα «EIIR» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών (Jonathan Brady/Pool Photo via AP, File)

Το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου Γ της Βρετανίας, που θα εμφανίζεται μεταξύ άλλων σε κυβερνητικά κτήρια και στα παραδοσιακά κόκκινα γραμματοκιβώτια, παρουσίασαν χθες Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το μονόγραμμα, το οποίο επέλεξε ο νέος μονάρχης από μια σειρά σχεδίων που ετοίμασε το College of Arms, είναι μια σύνθεση των γραμμάτων C και R που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Καρόλου (Charles, στην αγγλική γλώσσα) και τον τίτλο Βασιλιάς (Rex, στα λατινικά) κάτω από την απεικόνιση του στέμματος.

Θα αντικαταστήσει σταδιακά το μονόγραμμα «EIIR» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ύστερα από 70 χρόνια στον θρόνο.

«Η απόφαση για την αντικατάσταση των μονογραμμάτων είναι στη διακριτική ευχέρεια μεμονωμένων οργανισμών και η διαδικασία θα είναι σταδιακή», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί από σήμερα το νέο μονόγραμμα.

Buckingham Palace

Ο νέας βασιλιάς της Βρετανίας ανέλαβε καθήκοντα

Με το κόκκινο βαλιτσάκι που περιέχει έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα χειρόγραφα, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά ο νέος βασιλιάς της χώρας, Κάρολος Γ'.

Η εικόνα, που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει τον Βασιλιά να εκτελεί επίσημα κυβερνητικά καθήκοντα στο δωμάτιο του δέκατου όγδοου αιώνα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα κόκκινα κουτιά περιέχουν έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα βασίλεια, καθώς και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας.

Τα έγγραφα αποστέλλονται από το γραφείο του προσωπικού γραμματέα στον Βασιλιά, όπου κι αν βρίσκεται σε όλον τον κόσμο, σε ένα κλειδωμένο, κόκκινο κουτί αποστολής.

Αυτά περιλαμβάνουν έγγραφα που απαιτούν υπογραφή, ενημερωτικά έγγραφα και πληροφορίες για προσεχείς συναντήσεις.

Στην εικόνα, ο Κάρολος κάθεται σε ένα επιχρυσωμένο γραφείο και έχει δίπλα του σημαντικά έγγραφα, ένα εκ των οποίων δεμένο με κορδέλα, σε ένα ανοιχτό κόκκινο κουτί.

https://www.instagram.com/p/Ci3XqGSsT2z

ΔΗΜΟΦΙΛΗ