ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιστρατευμένοι Ρώσοι έφεδροι εκπαιδεύονται στην Κριμαία

Ρωσία: Επιστρατευμένοι Ρώσοι έφεδροι εκπαιδεύονται στην Κριμαία
Περίπου 2.000 έφεδροι έχουν ήδη παραλάβει τα όπλα τους στην Κριμαία και εκπαιδεύονται στη βολή (AP Photo, File)

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των επιστρατευμένων Ρώσων εφέδρων σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, σε περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η περιφέρεια του Ροστόφ στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά και την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας (που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις το 2014), σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας. 

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram πως άρχισε επίσης εκπαίδευση στο θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, αμφότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στο Ροστόφ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν πριν εισβάλουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, το υπουργείο ανακοίνωσε πως «παρασχέθηκε ήδη σε όλο το προσωπικό ο απαραίτητος ρουχισμός, έλαβαν όπλα και άρχισαν την εκπαίδευση με πυρά».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Στο Καλίνινγκραντ, όπου η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας περιλαμβάνει πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή, η εκπαίδευση άρχισε στη βάση του Στόλου της Βαλτικής.

«Πολίτες, που καλούνται από την εφεδρεία, αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων και στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Γίνεται επίσης εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 2.000 έφεδροι έχουν ήδη παραλάβει τα όπλα τους στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που η Μόσχα κατέλαβε το 2014 και έχει προσαρτήσει στη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ