ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Η νίκη θα είναι δική μας, καλώς ορίσατε σπίτι» - Φιέστα για την προσάρτηση εδαφών

Πούτιν: «Η νίκη θα είναι δική μας, καλώς ορίσατε σπίτι» - Φιέστα για την προσάρτηση εδαφών
EPA/ YURI KOCHETKOV

Ενώπιον πλήθους που συγκεντρώθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την φιέστα μετά την υπογραφή προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «η νίκη θα είναι δική μας», ενώ καλωσόρισε «στο σπίτι» τους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, για τον εορτασμό της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών.

«Η νίκη θα είναι δική μας!» είπε ο Ρώσος πρόεδρος υπό το χειροκρότημα ενός πλήθους πολλών χιλιάδων υποστηρικτών, ορισμένοι από τους οποίους κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες.

«Καλώς ορίσατε σπίτι!» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους των ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν, λέγοντας ότι «επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα».

«Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ πώς σχηματίστηκε η Σοβιετική Ένωση όταν η Ρωσία δημιούργησε τη σύγχρονη Ουκρανία. Η Ρωσία ήταν αυτή που δημιούργησε τη σύγχρονη Ουκρανία», επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στείλουν στους κατοίκους των προσαρτημένων ουκρανικών εδαφών «ένα μήνυμα της υποστήριξης, του σεβασμού και του θαυμασμού μας για τη θυσία τους».

«Προτείνω να το κάνουμε δυνατά - ώστε να μπορούν να ακούσουν τη φωνή της Κόκκινης Πλατείας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά» είπε ο Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ