ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες εικόνες στη Χιλή: Κατέρρευσε κερκίδα γεμάτη οπαδούς

Απίστευτες εικόνες στη Χιλή: Κατέρρευσε κερκίδα γεμάτη οπαδούς
Οπαδοί κρέμονται από μια διαφημιστική κατασκευή Screengrab/Youtube

Αρκετοί οπαδοί τραυματίστηκαν όταν τμήμα του Estadio Monumental του Σαντιάγο κατέρρευσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ανοιχτής προπόνησης της χιλιανής ομάδας Κόλο Κόλο.

Πλάνα που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες υποστηρικτές της ομάδας της Χιλής να ζητωκραυγάζουν στην κερκίδα πριν αυτή υποχωρήσει από το βάρος τους.

Η Κόλο Κόλο σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως λυπάται για το περιστατικό, σημειώνοντας πως κάποια άτομα σκαρφάλωσαν σε μια διαφημιστική κατασκευή, όπου χοροπηδούσαν με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει.

«Δυστυχώς κάποιοι από τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο», σημειώνει ο σύλλογος χωρίς να δίνει αριθμό τραυματιών.

Η Κόλο Κόλο πρόσθεσε ότι θα αφαιρέσουν εντελώς την κατεστραμμένη κατασκευή για να αποφευχθεί ένα παρόμοιο ατύχημα στο μέλλον.

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας και την προθυμία μας προς τις αρχές να συνεχίσουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των οπαδών μας», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ESPN, η ανοιχτή προπόνηση του Κόλο Κόλο, γνωστή ως «Arengazo», είναι μια παράδοση του συλλόγου όπου οι οπαδοί μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα τους μέσα στο στάδιο ενόψει σημαντικών αγώνων.

Την Κυριακή η ομάδα έχει ντέρμπι με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα για το πρωτάθλημα Χιλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ