ΚΟΣΜΟΣ

«Κομμάτια» δύο αγάλματα στο Βατικανό από οργισμένο τουρίστα που απαιτούσε να δει τον πάπα

«Κομμάτια» δύο αγάλματα στο Βατικανό από οργισμένο τουρίστα που απαιτούσε να δει τον πάπα
Άποψη του Βατικανού από πασχαλινούς εορτασμούς AP Photo (φωτογραφία αρχείου)

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε όχι όμως και οι βανδαλισμοί που προκαλούν οι τουρίστες στα θέρετρα που επισκέπτονται, κάποιοι από αυτούς με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ένας τουρίστας που κατέστρεψε δύο αρχαία ρωμαϊκά αγάλματα στο Βατικανό.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι στο Μουσείο Chiaramonti, τμήμα των Μουσείων του Βατικανού, σύμφωνα με το CNNi.

Το μουσείο περιλαμβάνει περίπου 1.000 αρχαία εκθέματα και περιγράφεται ως «μία από τις καλύτερες συλλογές ρωμαϊκών πορτρέτων» στον κόσμο.

Πλέον οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάζουν δύο λιγότερα από αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ένας οργισμένος τουρίστας έριξε κάτω το ένα και, όταν τράπηκε σε φυγή, αναποδογύρισε ένα ακόμη.

Ο τουρίστας, Αμερικανός σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, απαιτούσε να δει τον πάπα. Όταν του είπαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, φέρεται να έριξε στο έδαφος τη ρωμαϊκή προτομή.

Καταδιωκόμενος από το προσωπικό του μουσείου, έπεσε πάνω ένα ακόμη άγαλμα, ρίχνοντάς το στο πάτωμα.

Η κατάσταση των δύο αγαλμάτων, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, βρίσκεται ακόμη υπό εκτίμηση. Σύμφωνα με τη La Repubblica, η μία προτομή έχασε τη μύτη της.

Ο τουρίστας συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία και κρατείται.

Το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε από σημαντικές καταστροφές μνημείων στη Ρώμη.

Τον Ιούλιο, μια Καναδή τουρίστρια χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο, ενώ δύο Αμερικανοί πιάστηκαν να κάνουν σκούτερ στα φημισμένα Ισπανικά Σκαλιά, καταστρέφοντας κομμάτια τους, ενώ ένας Σαουδάραβας οδηγός Μαζεράτι είχε την ίδια ακριβώς φαεινή ιδέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ