ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πυραυλικά χτυπήματα σε συγκρότημα κατοικιών στη Ζαπορίζια - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Νέα πυραυλικά χτυπήματα σε συγκρότημα κατοικιών στη Ζαπορίζια - Τουλάχιστον δύο νεκροί
Ukrainian Emergency Service via AP

Ισχυρές εκρήξεις ακούν από το πρωί οι κάτοικοι της Ζαπορίζια, καθώς ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν από το βράδυ την περιοχή, την προσάρτηση της οποίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα. 

Το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον τρεις νέες ισχυρές ακούστηκαν και, σύμφωνα με το BBC βγαίνει καπνός από περιοχές διαφορετικές από αυτές που επλήγησαν τη νύχτα.

O κυβερνήτης της περιφέρειας Olexandr Starukh προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγιά τους κάνοντας λόγο για «μία ακόμη εχθρική πυραυλική επίθεση».

Στη διάρκεια της νύκτας τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ενώ υπέστησαν ζημίες ή καταστράφηκαν κτήρια κατοικιών και προκλήθηκαν εκτεταμένες πυρκαγιές, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Σταρούχ.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό και μία ακόμη την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, επεσήμανε ο Σταρούχ στο Telegram.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτηρίων», πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι (…) Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», σημείωσε.

Η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειας που προσάρτησε η Ρωσία. Η Ουκρανία έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί ποτέ την παράνομη αρπαγή του εδάφους της δια της βίας, ενώ και οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν υπογραμμίσει ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση της Μόσχας

Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ρωσικών υπηρεσιών, μετά την προσάρτηση της περιφέρειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ