ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικά ΜΜΕ: 98 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Ουκρανικά ΜΜΕ: 98 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά τις ρωσικές επιθέσεις
Διασώστες εργάζονται πυρετωδώς για να τους απεγκλωβίσουν (AP Photo/Mstyslav Chernov, File) - Φωτογραφία αρχείου

Εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος παραμένουν 98 ανθρακωρύχοι στην Ουκρανία, μετά από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην πόλη Κρύβιι Ρι.

Οι ρωσικοί πύραυλοι στόχευσαν χθες, Δευτέρα, ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform οι 98 εργάτες παραμένουν στις υπόγειες στοές λόγω της διακοπής ρεύματος και διασώστες εργάζονται πυρετωδώς για να τους απεγκλωβίσουν.

Περίπου 900 ανθρακωρύχοι είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχεία ανά την Ουκρανία μετά από το ρωσικό «μπαράζ» επιθέσεων, ωστόσο οι περισσότεροι πλέον έχουν διασωθεί.

Ψηφιακή συνεδρίαση των G7

Σε ψηφιακή συνεδρίαση θα παρακαθήσουν εντός της ημέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στη στήριξη της Ουκρανίας και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος μετά από το «μπαράζ» ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών πόλεων και τη νέα κλιμάκωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Τη Σύνοδο θα ανοίξει με ομιλία του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν χθες τις «βίαιες επιθέσεις», τονίζοντας παράλληλα ότι επλήγησαν και μη στρατιωτικοί στόχοι -μεταξύ των οποίων ένα πανεπιστήμιο και μια παιδική χαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ