ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος αξιωματούχος: Η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρώσος αξιωματούχος: Η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Ρώσος αξιωματούχος επανάλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι η Δύση βοηθώντας την Ουκρανία υποδηλώνει ότι «εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση» ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα προειδοποίηση-απειλή σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη, ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε σίγουρα κλιμάκωση σε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Προφανώς βασίζονται σε αυτό, να δημιουργήσουν μιντιακό θόρυβο και να προσελκύσουν ξανά την προσοχή πάνω τους», πρόσθεσε ο Βενεντίκτοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επανάλαβε εξάλλου τη θέση της Ρωσίας ότι η Δύση βοηθώντας την Ουκρανία υποδηλώνει ότι «εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου αίτημα προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία με ταχείες διαδικασίες.

Η υποβολή επείγουσας ένταξης έγινε λίγο αφότου ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τις συνθήκες προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Στόλτενμπεργκ: Ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών

Για «ισχυρό μήνυμα» από τον ΟΗΕ και «ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών» από την Ρωσία έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ πριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Καλωσορίζουμε το πολύ ισχυρό μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα χθες. Η ψήφος των Ηνωμένων Εθνών ήταν ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών και ξεκάθαρη έκκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν να αντιστρέψει αυτές τις αποφάσεις και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ. Επίσης αναφέρθηκε στην «άνευ προηγουμένου» στήριξη της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ