ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μείωση στην κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου ζητά η ρυθμιστική αρχή ενέργειας

Βρετανία: Μείωση στην κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου ζητά η ρυθμιστική αρχή ενέργειας
Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος εν μέσω του χειμώνα AP Photo/Alberto Pezzali

Τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, όπου αυτό είναι δυνατόν, αυτόν τον χειμώνα, ώστε να βοηθήσουν να μειωθεί το κόστος της ενέργειας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή Ofgem.

Η σύσταση έρχεται μία εβδομάδα αφότου το Εθνικό Δίκτυο της χώρας προειδοποίησε ότι η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αν δεν καταφέρει να εισάγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

«Όλοι μας θα έπρεπε να σκεφθούμε πώς θα μειώσουμε τη χρήση της ενέργειας όπου είναι εφικτό», ανέφερε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας Ofgem, Τζόναθαν Μπρέιρλι.

«Δεν είναι μόνο ο πιο άμεσος τρόπος για να μειώσουμε τους λογαριασμούς μας. Βοηθάει επίσης ευθέως την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, συμβάλλει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα και εξοικονομεί χρήματα από τον προϋπολογισμό μας», υπογράμμισε.

Ο Μπρέιρλι είπε ότι η Ofgem συνεργάζεται με τον τομέα παραγωγής ενέργειας και σύντομα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για να εξηγήσει πώς θα μειωθεί η κατανάλωση και τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές από τους παρόχους τους.

Μέχρι τώρα η βρετανική κυβέρνηση αποφεύγει να ζητήσει από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που συμφώνησαν να μειώσουν σε εθελοντική βάση τη χρήση αερίου κατά 15% ενώ αξιωματούχοι προτρέπουν τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την ενέργεια που καταναλώνουν και τις δημόσιες υπηρεσίες να χαμηλώσουν τον θερμοστάτη στα κτίρια, ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις τον χειμώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ