ΚΟΣΜΟΣ

«Πάγωσε» η Γαλλία με την άγρια δολοφονία της 12χρονης - Πού στρέφονται οι έρευνες

«Πάγωσε» η Γαλλία με την άγρια δολοφονία της 12χρονης - Πού στρέφονται οι έρευνες
Φρικτά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας AP/Jean-Francois Badias

Συγκλονισμένη παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες η Γαλλία τις εξελίξεις για τον φόνο της Λόλα, ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού του οποίου το άψυχο σώμα εντοπίστηκε τη νύχτα της Παρασκευής σε ένα κιβώτιο αφημένο στην αυλή ενός κτιρίου κατοικιών στο Παρίσι.

Το δωδεκάχρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία, είχε βιαστεί και έφερε πολλά τραύματα από μαχαίρι, κυρίως στον λαιμό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα. Οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής, όταν διαπίστωσαν πως η κόρη τους δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά το τέλος των μαθημάτων στο σχολείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνεται μια εικοσιτετράχρονη γυναίκα, άστεγη και άνεργη, η οποία, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη την Παρασκευή να μεταφέρει το μακάβριο κιβώτιο σε κατάσταση που πρόδιδε πανικό.

Η ίδια γυναίκα εμφανίζεται, από κάμερες ασφαλείας, τις πρώτες βράδυνες ώρες της Παρασκευής να συνοδεύει τη Λόλα. Έχουν επίσης συλληφθεί και ανακρίνονται η αδελφή της, καθώς και δυο άνδρες, ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως αργότερα σήμερα θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ