ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στρατιωτικό αεροσκάφος έπεσε σε κτήριο στην πόλη Γεΐσκ κοντά στην Ουκρανία

Ρωσία: Στρατιωτικό αεροσκάφος έπεσε σε κτήριο στην πόλη Γεΐσκ κοντά στην Ουκρανία
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γιγαντιαίες φλόγες να ξεπηδούν από ένα πολυώροφο κτήριο. Screengrab video

Στρατιωτικό αεροσκάφος έπεσε σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικίων στη δυτική ρωσική πόλη Γεΐσκ, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας. Το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται τα ίχνη άλλων έξι, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τις ρωσικές αρχές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γιγαντιαίες φλόγες να ξεπηδούν από ένα πολυώροφο κτήριο.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία TASS και RIA, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος πρόκειται για μαχητικό Su-34 που κατέπεσε εν ώρα εκπαιδευτικής πτήσης.

Οι χειριστές ενεργοποίησαν επιτυχώς το σύστημα εκτόξευσης και διασώθηκαν, ενώ ο ένας εξ αυτών δήλωσε, κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ότι ένας από τους κινητήρες του μαχητικού έπιασε φωτιά κατά την απογείωση.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη συντριβή του μαχητικού.

Το Interfax, επικαλούμενο την τοπική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσε ότι πέντε όροφοι του πολυώροφου κτιρίου τυλίχθηκαν στις φλόγες, οι επάνω όροφοι κατέρρευσαν και περίπου 45 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ ανέφερε από την πλευρά του ότι «όλες οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεση της φωτιάς».

Η πόλη Γεΐσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από την ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και μια μακρά πολιορκία τους πρώτους μήνες της ρωσικής επίθεσης.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους, εξαπλώθηκε σε ζώνη περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ