ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Παρίσι: Μια σύλληψη για τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα – Βρέθηκε νεκρή σε μπαούλο

Φρίκη στο Παρίσι: Μια σύλληψη για τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα – Βρέθηκε νεκρή σε μπαούλο
Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα ένα 12χρονο παιδί έχει σοκάρει τη Γαλλία AP Photo/Alberto Pezzali (Φωτογραφία αρχείου)

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 12χρονου κοριτσιού απασχολεί τη γαλλική δικαιοσύνη, με τους ανακριτές του Παρισιού να απαγγέλουν κατηγορίες σε μια 24χρονη γυναίκα.

Κύρια ύποπτη κρίθηκε μια γυναίκα που φέρεται να πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές, ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε έναν 43χρονο που θεωρείται ύποπτος για το ότι της παρείχε καταφύγιο.

Η 24χρονη κατηγορήθηκε για το βιασμό και τη δολοφονία ανηλίκου ηλικίας κάτω των 15 ετών καθώς και βασανισμό.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα ότι κατά την ανάκριση, η γυναίκα έκανε «διαφορετικές δηλώσεις και εναλλάσσονταν μεταξύ της παραδοχής και της άρνησης των γεγονότων».

Τελικά όμως παραδέχτηκε πως πήγε την μικρή Λόλα στο διαμέρισμα της αδερφής της, και την ανάγκασε να κάνει ντους.

Η γυναίκα είπε ότι στη συνέχεια «διέπραξε πράξεις σεξουαλικής φύσης και άλλες βίαιες ενέργειες εναντίον της Λόλα που προκάλεσαν το θάνατό της και έκρυψε το σώμα της σε ένα μπαούλο», δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τη νεκροτομή, η νεαρή κοπέλα πέθανε λόγω «καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας με σημεία ασφυξίας και αυχενικής συμπίεσης».

Στο σώμα του παιδιού βρέθηκαν πληγές, στο πρόσωπο, την πλάτη καθώς και στο λαιμό, ενώ οι αριθμοί 0 και 1 ήταν γραμμένοι με κόκκινο χρώμα στα πέλματα κάθε ποδιού της.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να διαπιστωθεί η ποινική ευθύνη των εμπλεκομένων», πρόσθεσαν οι εισαγγελείς.

Η γυναίκα εμφανίζεται, από κάμερες ασφαλείας, τις πρώτες βράδυνες ώρες της Παρασκευής να συνοδεύει τη Λόλα.

Οι γονείς του παιδιού είχαν καλέσει την αστυνομία αφού η κόρη τους δεν επέστρεψε από το σχολείο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε επίσης την κύρια ύποπτη στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, είπε ότι του είχε προσφέρει χρήματα για να τη βοηθήσει να μετακινήσει ένα μεγάλο μπαούλο, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.

Ένας άστεγος ήταν αυτός ο πρώτος που ανακάλυψε τη σορό του μικρού παιδιού, το οποίο ήταν κρυμμένο κάτω από πανιά στην αυλή του κτηρίου.

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του υπόπτου και άλλων ατόμων που είχαν επαφή μαζί της αμέσως μετά τη δολοφονία, έχουν τεθεί υπό κράτηση για την υπόθεση, ενώ τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η οικογένεια, οι συμμαθητές και όσοι γνώριζαν την μικρή Λόλα έχουν βυθιστεί στο πένθος, με το σχολείο της να ανακοινώνει πως θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ