ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία παρέλαβε το 2019 τους ρωσικούς S-400 με την ελπίδα ότι η συνεργασία με τη Μόσχα θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας Turkish Defence Ministry via AP, Pool

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Ρίζε, περίπου στις 7:00 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινώπης, ανέφεραν δυο διαφορετικές πηγές στο Bloomberg.

Το απόρρητο σχέδιο πυραύλου με την ονομασία Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι εν λόγω πηγές χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη των όπλων που κατασκευάζονται σε τοπικό επίπεδο, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τη Μόσχα, με την ελπίδα ότι η συνεργασία τους θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να εργάζεται και να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη stealth F-35 της Lockheed Martin Corp σε απάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ