ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Τρομοκρατικές οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία

Φον ντερ Λάιεν: Τρομοκρατικές οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία
«Οι στοχευμένες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να κόψει από τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά την ηλεκτροδότηση και την θέρμανση κατά τον επερχόμενο χειμώνα», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν

Για «τρομοκρατικές ενέργειες» έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στο μπαράζ των ρωσικών επιθέσεων με drone και πυραύλους σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας

«Χθες είδαμε πάλι τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά μη στρατιωτικής υποδομής. Αυτό αποτελεί νέο κεφάλαιο σε έναν ήδη στυγνό πόλεμο. Η διεθνής τάξη είναι πολύ σαφής. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι στοχευμένες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να κόψει από τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά την ηλεκτροδότηση και την θέρμανση κατά τον επερχόμενο χειμώνα. Αυτά συνιστούν ξεκάθαρα τρομοκρατικές ενέργειες και έτσι πρέπει να τις ονομάσουμε».

Σημειώνεται πως το Κίεβο κινείται προς τη διακοπή διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη καταγγέλλοντας ότι δεκάδες ιρανικής κατασκευής drone-καμικάζι χτυπούν στόχους στην Ουκρανία, πλήττοντας ενεργειακές υποδομές και σκοτώνοντας αμάχους.

Η Ισλαμική Δημοκρατία επιμένει ότι δεν έχει προμηθεύσει με drone-καμικάζι τη Μόσχα, ενώ και από πλευράς Κρεμλίνου διαψεύδεται ότι χρησιμοποιούνται στο μέτωπο τα διαβόητα ιρανικά Shahed-136 που εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση.

Με κυρώσεις προειδοπούν την ίδια στιγμή το Ιράν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ