ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης για επίστρατους

Ρωσία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης για επίστρατους
Ο Ρώσος πρόεδρος στο κέντρο εκπαίδευσης επίστρατων Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιθεώρησε σήμερα, Παρασκευή, κέντρο εκπαίδευσης για επίστρατους στην περιοχή Ριαζάν νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Πούτιν πώς γίνεται η εκπαίδευση των επίστρατων, οι οποίοι έχουν κληθεί στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Στα social media διακινείται, δε, βίντεο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει επίδειξη σκοποβολής με ένα υπερσύγχρονο όπλο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ημερών από την Αστάνα του Καζακστάν, μετά τη λήξη των εργασιών περιφερειακής συνόδου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η επιστράτευση Ρώσων εφέδρων θα έχει ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα αφορά 222.000 άνδρες έναντι 300.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ενώ ανέφερε ότι οι 16.000 βρίσκονται ήδη σε «μονάδες που εμπλέκονται σε μάχες».

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει παραδεχθεί «λάθη» κατά τη διαδικασία της επιστράτευσης, η οποία και έχει προκαλέσει διαδηλώσεις και τη φυγή χιλιάδων ανδρών στο εξωτερικό, ζητώντας να «να διορωθούν».

Εν μέσω δυσαρέσκειας για τη συχνά χαοτική κλήση των στρατεύσιμων, μέσα ενημέρωσης και Ρώσοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναφέρει περιπτώσεις επιστράτευσης ηλικιωμένων, φοιτητών, ασθενών ή στρατεύσιμων χωρίς στρατιωτική εμπειρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ