ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊγκού: Μη ελεγχόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία - Ανησυχούμε για χρήση «βρώμικης βόμβας»

Σοϊγκού: Μη ελεγχόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία - Ανησυχούμε για χρήση «βρώμικης βόμβας»
Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στο Γάλλο ομόλογό του στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι η Μόσχα ανησυχεί για την πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σοϊγκού και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού είπε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία «ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση» της σύγκρουσης.

Ζελένσκι: Θα καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσε το Σάββατο η Ρωσία κατά σημαντικών υποδομών της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του ανέφερε ότι το Κίεβο με τη βοήθεια των συμμάχων, θα καταρρίπτει το 100% των ρωσικών πυραύλων.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ηδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ