ΚΟΣΜΟΣ

«Επίσημη πρώτη» της Τζόρτζια Μελόνι στις Βρυξέλλες στις 3 Νοεμβρίου

«Επίσημη πρώτη» της Τζόρτζια Μελόνι στις Βρυξέλλες στις 3 Νοεμβρίου
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έλαβε αυτή την εβδομάδα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας της Ιταλίας AP Photo/Alessandra Tarantino

Την πρώτη της επίσκεψη στις Βρυξέλλες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου η Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικεφαλής του νέου κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την επικείμενη επίσκεψη Μελόνι στις Βρυξέλλες γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter o Μπάρεντ Λέιτς, εκπροσώπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολούθως, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ενημέρωσε για την επίσκεψη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Τζόρτζια Μελόνι από την ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έλαβε αυτή την εβδομάδα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας της Ιταλίας.

Η νέα κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, είκοσι τέσσερις υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό.

Εννέα ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε στην Λέγκα, πέντε στην Forza Italia και πέντε είναι τεχνοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ