ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα επίθεσης ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι - Σημειώθηκε διάρρηξη στην οικία τους

Θύμα επίθεσης ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι - Σημειώθηκε διάρρηξη στην οικία τους
Διάρρηξη σημειώθηκε στην οικία του ζεύγους Πελόζι AP Photo/Kevin Wolf

Ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, δέχθηκε «βίαιη επίθεση» μετά από διάρρηξη στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλιφόρνια νωρίς την Παρασκευή (28/10).

«Ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και τα κίνητρα της επίθεσης διερευνώνται», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της Νάνσι Πελόζι.

«Ο κ. Πελόζι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνει άριστη ιατρική φροντίδα και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση» επισημαίνεται.

H πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι η δεύτερη τη τάξει μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν βρισκόταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι για να δηλώσει τη στήριξή του.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ