Σομαλία: Δεκάδες θύματα από τις εκρήξεις δύο παγιδευμένων οχημάτων
Ανανεώθηκε:
Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα, Σάββατο (29/10) έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. Δεκάδες τα θύματα και σοβαρές ζημιές.
Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και υπάρχουν «πολλά θύματα» είπε ο Σαντίκ Ντουντίς, ένας εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας.
Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Δεν είναι σαφές αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.
Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείο. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.
«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης» είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν. Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.
SPONSORED
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς εκμεταλλεύονταν τα κενά του συστήματος το κύκλωμα στην Κρήτη - Εμπλέκονται 138 άτομα
08:02
Πανελλήνιες 2026: Μικρές συμβουλές για καλύτερο ύπνο πριν από τις εξετάσεις
08:01
Χολαργός: «Άκουσα φωνές "βοήθεια"» - Εκτός κινδύνου η 53χρονη που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της
08:00
Νέα εμφάνιση Καραμανλή με αναφορές σε Τουρκία, Δικαιοσύνη και θεσμούς - Παρών ο Σαμαράς
07:46