ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας για βρετανική ανάμειξη στις επιθέσεις κατά του Nord Stream

Γαλλία: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας για βρετανική ανάμειξη στις επιθέσεις κατά του Nord Stream
Οι κατηγορίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας «να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών AP

Οι ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του αγωγού αερίου Nord Stream και ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κριμαία είναι αβάσιμες, δήλωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κατηγορίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας «να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, η Βρετανία απάντησε και η ίδια στους ισχυρισμούς της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς ισχυρισμούς επικής κλίμακας».

«Για να αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών επικής κλίμακας», τόνισε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Αυτή η τελευταία επινοημένη ιστορία λέει περισσότερα για τις διαφωνίες εντός της ρωσικής κυβέρνησης παρά για τη Δύση», επισημαίνεται σε ανάρτηση στο Twitter.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε νωρίτερα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ότι μέλη μιας μονάδας του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Θάλασσα της Βαλτικής, κατηγορώντας ευθέως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ για δολιοφθορά σε ρωσικές υποδομές κρίσιμης σημασίας.

Το υπουργείο δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ