ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά Πελόζι: Κατηγορίες με μέγιστη ποινή φυλάκισης 30 ετών σε βάρος του 42χρονου

Επίθεση κατά Πελόζι: Κατηγορίες με μέγιστη ποινή φυλάκισης 30 ετών σε βάρος του 42χρονου
Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην οικία Πελόζι οκτώ λεπτά μετά την κλήση στην Άμεση Δράση AP Photo/Eric Risberg

Κατηγορίες που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 30 ετών απαγγέλθηκαν σε βάρος του 42χρονου Ντέιβιντ ΝτεΠάπ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της επίθεσης με σφυρί κατά του Πολ Πελόζι, συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ο Ντέιβιντ ΝτεΠάπ κατηγορείται για απόπειρα απαγωγής αξιωματούχου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας. Η κατηγορία αυτή αφορά τη Νάνσι Πελόζι και επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Επίσης του απαγγέλθηκε κατηγορία για επίθεση κατά μέλους της άμεσης οικογένειας αξιωματούχου των ΗΠΑ με σκοπό να εκδικηθεί τον αξιωματούχο. Η κατηγορία αυτή αφορά ένα έγκλημα που φέρεται να διαπράχθηκε εναντίον του Πολ Πελόζι και επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 30 ετών, σύμφωνα με το CNNi.

Ο 42χρονος εισέβαλε την προηγούμενη Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, στην κατοικία του ζεύγους και επιτέθηκε βίαια στον Πολ Πελόζι με σφυρί, ενώ επιχείρησε να τον δέσει προκειμένου να τον «εξουδετερώσει» και να περιμένει την επιστροφή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενόσω φώναζε:

«Πού είναι η Νάνσι; Πού είναι η Νάνσι;»

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε επίσης στο δεξί του χέρι.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στην προεδρία των ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ουάσινγκτον όταν ο διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Πελόζι κάλεσε την Άμεση Δράση και δήλωσε πως υπάρχει ένας άγνωστος άνδρας στο σπίτι και ότι θα περιμένει τη σύζυγό του.

«Ο άνδρας είπε ότι το όνομά του είναι Ντέιβιντ», ανέφερε ένας πράκτορας του FBI σε ένορκη βεβαίωση που αποσφραγίστηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην οικία Πελόζι οκτώ λεπτά μετά την κλήση στην Άμεση Δράση, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

«Όταν άνοιξε η πόρτα, ο Πελόζι και ο ΝτεΠάπ κρατούσαν και οι δύο ένα σφυρί με το ένα χέρι, ενώ ο ΝτεΠάπ κρατούσε με το άλλο χέρι τον πήχη του Πελόζι. Οι αστυνομικοί τους ρώτησαν τι συμβαίνει, ο ΝτεΠάπ απάντησε "όλα καλά" και μετά τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο Πελόζι φάνηκε να πέφτει αναίσθητος στο έδαφος μετά το χτύπημα» σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Υπενθυμίζεται Ο 42χρονος φέρεται να αναρτούσε στο Facebook θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, υποστήριζε τη θεωρία της «κλοπής» της νίκης Τραμπ στις εκλογές του 2020, ενώ υπάρχουν και αναρτήσεις για την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμοπ στο Καπιτώλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ