ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο ο Ισπανός ΥΠΕΞ - Παραδίδει 30 ασθενοφόρα

Στο Κίεβο ο Ισπανός ΥΠΕΞ - Παραδίδει 30 ασθενοφόρα
Τριάντα ασθενοφόρα παραδίδει ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, στο Κίεβο (Spanish Government via AP)

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, προκειμένου να παραδώσει στις ουκρανικές αρχές 30 ασθενοφόρα.

Ταυτόχρονα, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, αναμένεται να διαπιστώσει τις καταστροφικές συνέπειες λόγω των ρωσικών επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ειδικότερα, ο Αλμπάρες «θα παραμείνει όλη την ημέρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης» στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου θα παραδώσει «30 ασθενοφόρα της ισπανικής κυβέρνησης και θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου», διευκρινίζει το υπουργείο του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει διάφορες συναντήσεις με αξιωματούχους και θα μπορέσει να διαπιστώσει τις καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και τα περίχωρά της από τις ρωσικές επιθέσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν τον Αλμπάρες, ο οποίος ταξίδεψε στη διάρκεια της νύχτας από την Πολωνία, σύμφωνα το γραφείο του, να φτάνει στον σταθμό του Κιέβου.

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η ισπανική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ έχει αποστείλει βοήθεια στην Ουκρανία, κυρίως στρατιωτική ή πιο πρόσφατα, γεννήτριες, μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.

Ο Σάντσεθ είχε επισκεφθεί το Κίεβο τον Απρίλιο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να ανακοινώσει παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ