Πόλεμος - Ουκρανία: Νέα συστήματα αεράμυνας από τη Δύση παρέλαβε το Κίεβο
Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και τη Νορβηγία νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που προορίζονται να αντικρούσουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας που θέτουν στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές.
«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS και Aspide έφθασαν στην Ουκρανία! Αυτά τα όπλα θα ενισχύσουν σημαντικά τον ουκρανικό στρατό και θα κάνουν τον ουρανό μας πιο ασφαλή», ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολεξίι Ρεζνίκοφ.
«Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τους εχθρούς που μας επιτίθενται. Ευχαριστούμε τους εταίρους μας: Νορβηγία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.
Η Ουκρανία απαιτεί εδώ και εβδομάδες παραδόσεις σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από τους δυτικούς συμμάχους της, καθώς η Μόσχα έχει πολλαπλασιάσει τα πλήγματα στις υποδομές ηλεκτρισμού και νερού, προκαλώντας μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Άλλες χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία έχουν ήδη παράσχει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Κίεβο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπορέλ για Δυτικά Βαλκάνια: Να αποφύγουμε νέες συγκρούσεις στην Ευρώπη
Ουκρανία: Εκατομμύρια χωρίς ρεύμα στη Χερσώνα – Για πλήρες μπλακ άουτ προετοιμάζεται το Κίεβο
Καθαρά Δευτέρα: Πώς και ποιες ώρες θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει για λαϊκές, Βαρβάκειο και Ρέντη
12:52
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Σε τροχιά πολέμου με τις ΗΠΑ το Ιράν: Οι εντολές Χαμενεΐ και η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων
12:50
«Χτύπημα» σε κύκλωμα ναρκωτικών: 23χρονος είχε στήσει εργαστήρια κοκαΐνης σε Αργυρόπουλη και Ραφήνα
12:32
Αίτημα να κηρυχθεί η Λήμνος σε κατάσταση έκατακτης ανάγκης: Χωρίς νερό η Μύρινα - Κλειστά σχολεία την Τρίτη
12:19